BLOG

Ce Spunem

Blog

Cum să-ți faci mobilă la comandă

care să corespundă ideilor tale legate de design, finisaj, dimensiuni, culoare , atunci trebuie să mergi pe varianta de mobilă la comandă.

În momentul în care te apuci să-ți pui pe hârtie ideile legate de formă și cotele mobilierului dorit, trebuie să ai în vedere foarte multe lucruri pentru ca schița finala să fie cea corectă. Este posibil ca atunci când execuți schița pentru mobilă la comanda să te poticnești la unele detalii tehnice, la stabilirea cotelor, la stabilirea materialului din care va fi confecționat mobilierul…

De aceea încercam să venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi legate de modul în care trebuie să realizezi o schiță corectă din punct de vedere tehnic, astfel încât atunci când dai comanda de mobilă să primești acea mobilă ce se potrivește perfect în spațiul pe care îl ai la dispoziție.

1. În primul rând trebuie să știi din ce material vrei să-ți faci mobilierul: PAL sau MDF. Dacă nu știi care sunt diferențele dintre cele două tipuri de material poți să citești posturile noastre anterioare „Cum să alegi mobila fabricată din PAL„ și ” Cum să alegi mobilă fabricată din MDF„. Trebuie să ai în vedere faptul că MDF-ul este un material mult mai scump decât PAL-ul și de obicei doar fronturile (ușile și fetele de sertar) mobilierului se execută din MDF, restul produsului fiind din PAL melaminat. MDF-ul este folosit în special la mobilă de bucătărie și baie datorită rezistenței mari la condițiile de umiditate ridicată, dar se poate folosi pentru orice altă piesă de mobilier din casă, de la living până la dormitor sau hol.

2. Atunci când stabilești cotele spațiului interior al mobilierului, trebuie să iei în considerație grosimile de material. De obicei se lucrează cu PAL melaminat de 18 mm, dar acesta poate fi și de 16mm sau 22mm. Nu uita să treci pe schiță toate detaliile legate de cote: cota exterioară totală, cote interioare ce pot fi cu tot cu grosimi de material sau pot fi cote utile – dimensiunea spațiului efectiv rămas după scăderea grosimilor de material. Aceste cote se trec de obicei în mm.

3. Atunci când vrei un dulap de haine, o etajeră sau orice alt tip de mobilier care nu este suspendat și stă pe podea, în stabilirea cotelor interioare trebuie ții cont de bazia de 80 mm aflată la baza mobilierului („fundul” dulapului nu stă direct pe podea, ci este înălțat prin această bazie).

3. Atunci când vrei o mobilă la comandă ce are în componența ei unul sau mai multe sertare trebuie să fii atent la faptul că interiorul sertarului este mai mic decât îți arătă fața sertarului. Sertarul este conceput ca o cutie care glisează pe lateralele dulapului și care este mascată cu o față de sertar (ceea ce se vede atunci când sertarul este închis).

Dacă fața sertarului se închide pe lateralele dulapului, atunci lățimea utilă a sertarului se obține scăzând din lățimea fetei de sertar patru grosimi de material ( lateralele dulapului și lateralele sertarului) + lățimea glisierelor. Lungimea sertarelor nu este dată de adâncimea lateralului dulapului, ci este mai mică – trebuie scăzute două grosimi de material (lateralele sertarului) și trebuie să se țină seama și de lungimea glisierelor existente în comerț.

Dacă fata sertarului este „îngropată” atunci lățimea utilă a sertarului se obține scăzând din lățimea fetei de sertar doar două grosimi de material + glisiere.

4. Dacă vrei ca mobilă la comanda să se potrivească perfect în spațiul pe care-l vrei mobilat, atunci când iei dimensiunile pentru locul respectiv măsoară în trei locuri, nu într-un singur loc, este posibil ca pereții să nu fie drepți și atunci să ai surpriza ca produsul să nu se mai încadreze.

5. În cazul în care ai plînta, trebuie să ții cont că mobilierul nu va fi lipit de perete, ci va veni mai în față. Așadar măsoară cât are plintă ca să știi ce adâncime finală va avea mobilă la comandă.

6. În cazul în care vrei un birou cu polița glisantă pentru tastatură și ai sau îți vei lua un scaun de birou cu brațe, trebuie să fii atent la înălțimea la care se afla polița și brațele scaunului – polița glisantă se va lovi în brațele scaunului dacă aceasta nu se va afla la o înălțime suficientă.

7. În cazul unui dormitor, dacă decizi ca dulapul să aibă deschidere normală (ușile sunt cu balamale, nu sunt glisante),iar patul este „de mijloc„, fii atent la spațiul lăsat între dulap și lateralul patului – dacă dormitorul este mic și ai și noptiere la pat este posibil ca ușa dulapului să nu se poată deschide complet. În acest caz poți merge pe varianta de dulap cu uși glisante, însă costurile sunt mai ridicate. În cazul în care rămâi pe varianta de dulap cu uși cu deschidere pe balama, atunci ține cont că adâncimea dulapului trebuie să fie de minim 520 mm pentru că hainele pe umeraș să intre în dulap și să nu se sifoneze.

8. Dacă ai hotărât că vrei un dulap cu uși glisante fii atent la adâncimea dulapului – ea trebuie să fie de minim 600 mm pentru că hainele aflate pe umeraș să intre (din lățimea lateralelor dulapului trebuie scăzut sistemul de glisare al ușilor).

În cazul în care te-ai apucat de schiță și întâmpini greutăți, fie că nu ești sigur de cote, fie că te împotmolești la unele detalii tehnice sau pur și simplu ești în pană de idei, poți să ne contactezi pe site-ul nostru – www.drimus.ro – prin completarea formularului disponibil la contact și în cel mai scurt timp un consultant de vânzări te va contacta telefonic sau prin e-mail sau ne poți suna la numărul de telefon afișat pe site și noi îți vom sări în ajutor. Executăm mobilă la comanda funcție de preferințe, necesitați și spațiu disponibil.

Lorena-Mob-150x26px.png
P Luni - Vineri: 09:00 - 18:00 Sâmbătă: 09:00 - 14:00 E lorena_mob@yahoo.com M +40 723 814 833

Aboneaza-te la Newsletter

Copyright © 2020 LorenaMob SRL. Despre Cookie

Partener - Site4All